Devedeseti rođendan Jedriličarskog kluba Orsan

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u Kazalištu Marina Držića na svečanosti obilježavanja 90 godina postojanja Jedriličarskog kluba Orsan. Proslavi rođendana Orsana nazočio je i Predsjednik Gradkog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i brojni drugi predsatvnici iz političkog, društvenog i sportskog kruga.

 

Zamjenica Tepšić uputila je čestitke upravi kluba, stručnom kadru i svim sadašnjim i bivšim članovima na ovoj velikoj obljetnici kazavši kako je JK Orsan puno više od sportskog kluba. –„Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru koja se prenosi generacijama. Tijekom svojih devet desetljeća, klub je bio, a sigurna sam da će i dalje biti mjesto okupljanja zaljubljenika u jedrenje, mjesto gdje se razvijaju sportski duh, prijateljstva i vještine koje nadilaze granice sporta.“

 

Podsjetila je kako je izgradnja hangara za potrebe kluba realizirana 2019. uz sudjelovanje Grada Dubrovnika ujedno bila prva investicija u sportske objekte od 1982. godine, poručivši kako se ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu nastavljaju novim kapitalnim projektima, baš kako što je rekonstrukcija i dogradnja klupskih prostora Veslačkog kluba Neptun.

 

JK Orsan osnovan je 1933. godine od grupe entuzijasta na čelu s turističkim djelatnikom Viktorom Paravićem s prvim sjedištem u Gradskoj luci. Klub je u tim danima nosio ime Lahor, potom Argosy da bi, nakon Drugog svjetskog rata dobio ime Orsan.

lijevo
desno