Delegacija OECD-a u studijskom posjetu Gradu i Županiji

U okviru projekta “Poboljšanje kvalitete višerazinskog upravljanja i jačanja otpornosti otočkih gospodarstava”, Dubrovačko-neretvansku županiji posjetila je delegacija Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Tijekom dvodnevnog studijskog posjeta predstavnici OECD-a održali su više sastanaka, između ostalih i s predstavnicama Grada Dubrovnika, zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić i pročelnicom UO za poslove gradonačelnika Ivanom Brnin.

 

Teme monitoring sastanaka bile su strateški prioriteti otočne politike DNŽ, povećanje konkurentnosti kroz inovacije i povezanost, demografske promjene i jačanje ljudskog kapitala, održivo upravljanje resursima i okolišem te jačanje višerazinskog upravljanja i suradnje.

 

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) je forum u kojem vlade uspoređuju i razmjenjuju politička iskustva, identificiraju dobre prakse u svjetlu novih izazova te promiču odluke i preporuke koje trebaju doprinijeti boljim politikama za stvaranje boljih uvjeta življenja. Članstvo u OECD-u trenutno je najvažniji vanjskopolitički cilj Republike Hrvatske koji će predstavljati značajan instrument za daljnji razvoj. Očekivane gospodarske koristi su poboljšanje standarda kroz reforme za kontinuirani gospodarski rast, daljnje poboljšanje poslovnog okruženja za naše tvrtke, jačanje reputacije Republike Hrvatske u svijetu a time i veća atraktivnost za strane ulagače.

lijevo
desno