Češki veleposlanik na prijemu kod gradonačelnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj Nj. E. Milana Hovorku, koji u Dubrovniku boravi u prigodi večerašnjeg koncerta Moravske filharmonije.

 

U pratnji veleposlanika bio je i Jonáš Harman, ravnatelja Moravske filharmonije u Olomoucu, koja će održati koncert u Crkvi sv Ignacija na Jezuitima s početkom u 21 sat.

 

Inicijativa za gostovanje najistaknutijeg i najstarijeg simfonijskog orkestra u Češkoj pokrenuta je za veleposlanikova prethodnog posjeta Dubrovniku u travnju prošle godine te je zahvaljujući suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i realizirana. Ravnatelj je zahvalio gradonačelniku i DSO-u na suradnji i pomoć pri organizaciji koncerta. Ujedno je najavio uzvratni posjet i koncert DSO-a u listopadu na glazbenom festivalu u Češkoj.

 

Veleposlanik je čestitao gradonačelniku na novom mandatu u Hrvatskom saboru i zanimao se za novosti vezano za turizam i češke turiste u Hrvatskoj.  Gradonačelnik Franković u tom ga je smislu izvijestio o uspostavi zone posebnog prometnog režima koja u rujnu kreće u testnu fazu.

 

Veleposlanik Hovorka kazao je i kako u Splitu ovo ljeto otvaraju konzularno predstavništvo te kako u narednom razdoblju planiraju otvoriti počasni konzulat u Dubrovniku, što je gradonačelnik Franković pozdravio, podsjetivši da u našem gradu funkcionira već 17 počasnih konzulata.

 

Rečeno je i kako je uspostavljen kontakt s gradom Česky Krumlov vezano za potencijalno bratimljenje dva grada.

 

lijevo
desno