Brojne i raznovrsne ljetne aktivnosti u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik

Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik, u suradnji s udrugama članicama Centra i mnogobrojnim partnerima, od početka srpnja organizira brojne i raznovrsne ljetne aktivnosti. Tijekom radnog tjedna svakodnevno se provode kreativni i edukativni programi.

 

1. srpnja se održalo predavanje na temu stvaralaštva "instagram pjesnikinje" Rupi Kaur, koje je vodila magistra komparativne književnosti Ivana Grkeš, ujedno predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku i članica udruge AVCD. Rupi Kaur prozvana je instagram pjesnikinjom, a njezina zbirka izazvala je veliko zanimanje u svijetu mladih, svojevrsne internet generacije koja svoju umjetnost predstavlja kroz nove medije. 

 

2. i 10. srpnja održane su radionice na temu grafičkog dizajna i tipografije pod vodstvom Nore Mojaš i Made Milićević iz Linear Studija, koje su ujedno članice udruge AVCD, a 2.srpnja su Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik posjetile sestre Taylor i Jordyn Jackson, koje djeluju u humanitarnoj organizaciji Soaring Samaritans Youth Movement iz Los Angelesa. Vodile su kreativnu radionicu izrade nakita. Svi polaznici su na kraju radionice dobili poklone.

 

3., 4., 10. i 11. srpnja nastavilo se STEM ljeto u ZTK koje srijedom i četvrtkom vode mentori iz Zajednice Tehničke Kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. LEGO igraonice, crtanje 3D olovkama, robotika i programiranje bez ekrana okupile su mnoštvo učenika osnovnih i srednjih škola. 

 

5. srpnja su članice Aster Dubrovnik Vanja Balent i Lucijana Pendo održale prvu u nizu pripovijedaonica bajki i igraonica, a omiljena lutkarsko - kazališna družina će razveseliti najmlađe najljepšim pričama i u narednom razdoblju. 

 

9. srpnja održala se prva interaktivna radionica iz područja senzorne integracije za roditelje na temu "Treba li moje dijete uvijek biti sretno i kakve to ima veze sa mnom?" (Sustav ugode i neugode). Voditeljica radionice bila je pedagoginja senzorne integracije Barbara Gjurović, a ova je radionica dijelom ciklusa koji zajednički provode Entrata i udruga AVCD.

 

Mjesto održavanja većine provedenih aktivnosti bilo je u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik u Luci Gruž, a neke od aktivnosti održane su i u prostoru TUP-a.

lijevo
desno