Bogatim programom u subotu otvoren Dubrovački karnevo

Dubrovački karnevo svečano je otvoren u subotu na karnevalskoj pozornici koja je ove godine zbog radova na obnovi kamenog pločnika na Stradunu smještena pred Katedralom. Ključevi su predani i maškare će zavladati gradom sve do utorak. 25 veljače.

 

Nakon ceremonije otvorenja gradom su prodefilirali uvijek duhoviti i mnogobrojni publici omiljeni maškarani Župljani. Nakon Župskog karnevala, koji se ove godine kao partner značajnije uključio u suorganizaciju manifestacije Grad Dubrovnika i Turističke zajednica grada Dubrovnika, zaplesao se splet valcera pod maskama.

 

Već tijekom jutra bilo je veselo na karnevalskoj pozornici jer je subotnji program započeo  revijom karnevalskih kostima autorica Marine Glavinić i Zite Viđen, „Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna“, dok je u Luži priređen tradicionalni „Maškarani kompeticijunu u spravljanju šporkijeh makarula“. Najbolje šporke makarule spravili su učenici Turističke i ugostiteljske škole. Uz njih natjecali su se timovi Jadranskih luksuznih hoteli, Valamara, restorana Kopun i konobe Pupo.

 

Maškarata za mlade održana je navečer u Klubu mladih Orlando, još jednom partneru Dubrovačkog karnevala.

 

Idući karnevalski vikend, u petak, 21. veljače otvara velika maškarata dubrovačkih dječjih vrtića.

 

PROGRAM DUBROVAČKO KARNEVALA 2020. 

 

 

lijevo
desno