Gradu Dubrovniku dodijeljeni ugovori o darovanju četiri stana, gradonačelnik Franković najavio 30 nove djece u povijesnoj jezgri

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić uručio je danas gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću odluku i ugovor o darovanju stanova na korištenje Gradu Dubrovniku.

 

Radi se o četiri stana, od kojih je najveći onaj od 140 metara kvadratnih u ulici Uz Jezuite u povijesnoj jezgri. Ostala tri stana nalaze se u ulicama Gabra Rajčevića, Iva Vojnovića i Dr. Ante Starčevića, a površine im se kreću od 40 do 73 metra kvadratna.

 

„Nastavljamo naseljavanje povijesne jezgre zahvaljujući Vladi i potpredsjedniku Bačiću. Obilježit ćemo vrlo skoro, kada završimo i naše projekte, još dodatan broj djece u povijesnoj jezgri. U idućih manje od godinu dana, 30 nove djece će živjeti u povijesnoj jezgri sa svojim obiteljima. Dakle, cijeli jedan školski razred“, kazao je gradonačelnik Franković. Uputio je zahvalu Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Bačiću na njihovoj podršci i razumijevanju važnosti ovog projekta.

 

Predmetnim stanovima Grad Dubrovnik gospodarit će u okviru programa Dubrovačke stanogradnje nastavljajući populacijske mjere priuštivog stanovanja za svoje građane, posebice usmjerene prema obiteljima s više djece.

 

Potpredsjednik Bačić ovom je prigodom najavio daljnji razvoj stambene politike na području Grada Dubrovnika, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

 

"Idući ćemo tjedan na sjednici Vlade održati prezentaciju na kojoj ćemo članovima Vlade prezentirati s kojom stambenom politikom i nacionalnim stambenim planom želimo pomoći našim sugrađanima. Bilo da se odluče za kupnju stanova, bilo da se odluče za najam. U ovom trenutku su cijene stanova i najma vrlo visoke i to je jedan ozbiljan problem, ne samo u Hrvatskoj, s tim se problemom suočava cijela Europa“, kazao je Bačić i dodao da je 400 tisuća stanova u Hrvatskoj prazno.

 

Osim ugovora uručenima Gradu Dubrovniku, općinama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodjeljeni su ugovori za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda i prostornih planova nove generacije.

 

lijevo
desno