Anketa o budućnosti prekogranične suradnje

U sklopu Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2021 – 2027 programa prekogranične suradnje provodi se istraživanje o budućnosti prekogranične suradnje za građane. Cilj je otkriti koje su najveće prepreke za suradnju, na kojim temama je suradnja najpotrebnija ili koje novitete bi željeli vidjeti u budućnosti.

 

Interreg VI-A IPA Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2021 – 2027 je program prekogranične suradnje u okviru Europske teritorijalne suradnje i dio je europske kohezijske politike. Program osigurava financiranje i podršku projektima povezivanjem pograničnih regija Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekti podržani Programom bave se različitim izazovima u područjima kao što su istraživanje i inovacije, konkurentnost malih i srednjih poduzeća, energetska učinkovitost i prilagodbe klimatskim promjenama, kružno gospodarstvo, zdravstvene usluge te održivi turizam i kultura, što zahtijeva koordinirane napore i inovativna rješenja.

 

Anketa će biti otvorena do 30. rujna 2024. i može se ispuniti na poveznici: The future of Interreg – post 2027 Consultation Survey for Citizens