Gradonačelnik Franković nazočio obilježavanju 33. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović sudjelovali su danas na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije Grof održanoj u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu.

 

Svečanosti su nazočili i Jozo Šerić, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof te branitelji.

 

Tom prigodom su odali počast poginulim pripadnicima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju.

 

„Prisjećati se Domovinskog rata nije nešto staromodno, prisjećati se žrtve hrvatskih branitelja nije nešto što pripada prošlosti ili povijesti, nego sadašnjosti i budućnosti. Njegujući uspomenu na sve one koji su dali svoje živote, njegujući uspomenu na sve one koji su bili spremni dati svoje živote, na taj način učimo svoju djecu da se hrvatska sloboda nije stekla lako i da nije došla preko noći, da je ona mučeničkom krvlju plaćena, a da je u budućnosti trebamo čuvati kao kap vode na dlanu", poručio je gradonačelnik Franković.

lijevo
desno